Crêpes beslag

crêpes komen oorspronkelijk uit Frankrijk, het zijn in feite hele dunne flensjes. Het verschil tussen crêpes en pannenkoeken is klein, het zijn namelijk allebei pannenkoeken soorten alleen zit het verschil hem in de dikte en grootte. Crêpes zijn namelijk dunner en kleiner dan pannenkoeken en worden meestal als dessert gegeten terwijl pannenkoeken bij het avondeten wordt gegeten. Naast pannenkoeken recepten heb je natuurlijk ook andere verwanten recepten waaronder dan een recept voor crepes beslag om lekker zoete crêpes te kunnen maken. Hieronder staat het recept weergegeven zodat je thuis op je gemak de zoete crêpes kunt maken en er lekker van kunt genieten!

Voordat je aan de slag kunt heb je eerst een aantal ingrediënten nodig

Pannenkoekenbeslag.nl

Ingrediënten voor 15 crêpes

 • 500 ml melk
 • 250 gram boter
 • 3 eieren
 • 300 ml water
 • 1 snufje zout
 • 75 gram poedersuiker
 • Boter
 • Beleg
 • Koekenpan
 • Spatel

Wanneer je alle ingrediënten in huis hebt kun je beginnen met de bereiding van de zoete crêpes. Dit gaat als volgt:

 1. Roer de bloem in een kom met de poedersuiker en de zout door elkaar. Mix vervolgens de melk met water en eieren in een andere kom.
 2. Voeg bij de bloem een beetje van het eimengsel toe. Tijdens het mixen voeg je met mate bij het beslag het eimengsel toe.
 3. Dan verwarm je de koekenpan en laat er een beetje boter in smelten. Giet met een lepel het beslag in de pan en zorg dat de hele bodem is bedekt.
 4. Laat dit even bakken totdat de crêpe mooi droog is en draai deze daarna om.
 5. Beleg vervolgens een derde van de crêpe met vulling naar keuze en laat dat nog even meebakken totdat ze krokant zijn.
 6. Daarna vouw je de kant die leeg is van de crêpe dubbel in de vorm van een pizzapunt.

Extra’s

Je kunt de crêpes beleggen naar eigen keuze zoals:
Nutella, karamel, stroop, honing of wat je zelf lekker vindt.

Bereidingswijze

 1. Voeg het zout, de eieren, de helft van de melk en de bloem in een grote kom. Klop het beslag tot het glad wordt of gebruik hiervoor een mixer.
 2. Is het beslag glad? Voeg dan de overige helft van de melk aan het beslag toe en zorg wederom dat het beslag glad wordt.
 3. Laat het beslag ongeveer 30 minuten zo staan. De luchtbellen kunnen op deze manier uit het beslag verdwijnen en het beslag kan een klein beetje opwarmen. Dek de kom met beslag af met een laagje plastic folie.
 4. Nu is het tijd om de pannenkoek te bakken! Maak de pan heet en stop een klein beetje boter in de pan. Laat de boter rustig bruisen en wacht tot het helemaal vloeibaar is.
 5. Gebruik een lepel en breng een klein laagje beslag in de pan. Draai de pan rond en zorg ervoor dat de gehele bodem van de pan met beslag is bedekt.
 6. De pannenkoek mag vanaf dit moment een paar minuten bakken, nu moet je wachten tot de voorkant droog is.
 7. Kijk nu rustig om het hoekje om te zien of de onderkant van de pannenkoek al bruin wordt.
 8. Keer de pannenkoek in één keer om en gaar nu de kant die boven lag voor een iets kortere tijd. De pannenkoek zal nu ook aan de andere kant iets bruiner worden en is dan klaar om opgepeuzeld te worden.
 9. Volgende!

Plaats een bord op een pan met heet water en leg hier alle pannenkoeken op die klaar zijn, zo zorg je dat de pannenkoeken mooi warm blijven.

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders